Home | Browse Torrents | Donate | Signup | Login | Rules | F.A.Q.

WELKOM IN DE ZOMB TORRENTS MUSIC TRADING GEMEENSCHAP!


Page Translations

 Si vous ne parlez pas anglais, Cliquez ici pour une traduction française.

Wat is Bittorrent?

BitTorrent is een peer-to-peer protocol voor het distribueren van bestanden. Het gebruikt de upload bandbreedte van iedere peer, om een zo efficiënt mogelijke distributie te verwezenlijken. Des te sneller je upload naar de peers waarmee je verbonden bent, des te sneller je kunt downloaden. Kijk voor meer informatie over BitTorrent, of de protocolspecificaties voor the technici, in de FAQ. Allereerst heb je een BitTorrent client nodig. Je kunt uit vele kiezen: de geavanceerdere BitTornado, en de multi-torrent frontend µTorrent. Voor MAC OS X adviseren wij het gebruik van de Transmission client.

Firewalling

Het BitTorrent protocol kan vanachter een firewall werken. Maar tenzij je BitTorrent poorten open zijn, kan slechts een deel van de andere clients verbinding met je maken. Je kunt geen verbinding maken met een groot aantal peers, met als resultaat dat je downloads veel langzamer zijn. De standaard poorten die BitTorrent clients gebruiken zijn 6881-6889, maar je kunt andere poorten gebruiken afhankelijk van hoe je BitTorrent client geconfigureerd is. Zorg er voor dat de poorten 6881-6889 (of welke je dan ook gebruikt voor je client) open staan of geforward zijn in je lokale firewall of router.

Als je hulp nodig hebt met het forwarden van poorten of het instellen van je firewall, kijk dan a.u.b. eerst op deze pagina voor een gedetailleerde discussie. Je kunt het ook via PortForward.com. proberen.

Als je momenteel een van de torrents op deze site aan het downloaden bent, dan kun je zien of je gefirewalld en niet aansluitbaar bent door op de statusbalk te kijken, rechts van je gebruikersnaam en uitlogoptie. Je kunt ook naar de Detailpagina van de torrent gaan (door op de torrenttitel te klikken) en de lijst van peers te bekijken door op de Peers (See full list) link te klikken. Zoek naar je gebruikersnaam, die duidelijk gekleurd aangeven wordt. Als bij jouw naam in de "Connectable" kolom "No" staat, dan ben je gefirewalld. Als er "Yes" staat, dan ben je dat niet. Als blijkt dat je gefirewalld bent, dan is het raadzaam er alles aan te doen om je poorten te forwarden, zoals hierboven aangegeven.

Gemeenschapsstandaarden en het Deel Etiquette Handhavingsbeleid

Wij houden er niet van om mensen te verbannen. Momenteel is het zo dat als je niet deelt, je de mogelijkheid om hier te downloaden ontnomen wordt. Maar je houdt de mogelijkheid om nieuwe torrents te seeden en je kunt de torrents blijven delen die je al gedownload hebt en die op je systeem staan. Op die manier kun je je downloadrechten weer terug krijgen. Als je ratio binnen de bereiken valt die hier beneden staan, geeft het systeem je een waarschuwingboodschap.

»   01 GB gedownload met een ratio minder dan of gelijk aan to 0.01
»   02 GB gedownload met een ratio minder dan of gelijk aan to 0.05
»   05 GB gedownload met een ratio minder dan of gelijk aan to 0.20
»   10 GB gedownload met een ratio minder dan of gelijk aan to 0.40
»   20 GB gedownload met een ratio minder dan of gelijk aan to 0.50
»   40 GB gedownload met een ratio minder dan of gelijk aan to 0.60
»   80 GB gedownload met een ratio minder dan of gelijk aan to 0.70
» 100 GB gedownload met een ratio minder dan of gelijk aan to 0.75

Als je een waarschuwing over je ratio ontvangt van het systeem dat je 7 dagen hebt om je ratio te verbeteren, negeer dat bericht dan NIET. Als je je ratio niet corrigeert voor de expiratiedatum, dan zal het systeem je de mogelijkheid tot downloaden ontnemen. De waarschuwing blijft staan tot de expiratiedatum.

Als aan het einde van de periode van 7 dagen je ratio gecorrigeerd is, dan zal je account weer terugkeren naar de normale status en de waarschuwing zal ingetrokken worden. Dus deel deel deel en probeer altijd meer terug te geven dan je neemt!

Als je de mogelijkheid tot het downloaden van nieuwe torrents kwijtraakt, kun je torrents blijven seeden die je al gedownload hebt. Ook kun je nieuwe torrents uploaden om je ratio te verbeteren. Als je ratio 1.0 of hoger is, dan zul je automatisch weer de mogelijkheid krijgen om torrents te downloaden!

De expiratiedatum/-tijd van de waarschuwing is gebaseerd op GMT, ongeacht de tijdzone waarin je leeft.